Kysymyksiä ja vastauksia

7. Voiko bifuel-autoissa käyttää E10-bensiiniä? Entä flexifuel-autoissa?

Bifuel-autossa on kaksi polttoainesäiliötä, toinen maa- tai biokaasulle ja toinen bensiinille. Auto käyttää näitä polttoaineita kuljettajan valinnan mukaan. On yleistä, että bifuel-autoja vastaavia versioita tuotetaan myös yksinomaan bensiinikäyttöisinä. Jos bifuel-autoa vastaava bensiinikäyttöinen automalli soveltuu E10-bensiinin käyttöön, voidaan E10-bensiiniä käyttää myös tässä bifuel-autossa.

Automallien vastaavuus tarkoittaa yhtenevän merkin ja mallin ohella myös valmistusvuotta ja moottorityyppiä (iskutilavuus ja sylinteriluku). Vastaavien autojen moottoritehot ja moottoreiden tyyppikoodit voivat poiketa toisistaan. Ellei vastaavaa bensiinikäyttöistä autoa ole, saa tiedon E10:n soveltuvuudesta automallia edustavasta liikkeestä tai sen maahantuojalta.

Jos kyseessä on jälkiasennuksena kaasukäyttöiseksi muunnettu auto, on E10:n soveltuvuus tarkistettava alkuperäisen automallin mukaan.

Flexifuel-autossa on yksi polttoainesäiliö ja siinä voidaan käyttää bensiiniä tai korkeaseosetanolia E85 tai näiden seosta. Flexifuel-auto säätää polttoainejärjestelmänsä automaattisesti käytössä olevan polttoaineen mukaan. Kaikissa flexifuel-autoissa voidaan käyttää E10-bensiiniä joko sellaisenaan tai sekoitettuna korkeaseosetanoliin E85.

Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä