Kysymyksiä ja vastauksia

4. Mistä saa tietoa siitä, sopiiko autoon E10 tai muut uudet polttoaineet?

Luotettavat tiedot saa auton valmistajalta. Näiltä sivuilta löytyy autoalan kokoamia tietoja E10-bensiinin soveltuvuudesta yleisimpiin automalleihin. Harvinaisempia automalleja koskevaa tietoa saa varmimmin kyseistä automerkkiä edustavista autoliikkeistä sekä maahantuojalta.

Korkeaseoksinen etanolipolttoaine, joka sisältää 50-85 til-% etanolia ja loput moottoribensiiniä (E85) soveltuu vain niin kutsuttuihin flexifuel-autoihin. Niissä on järjestelmä, joka pystyy tunnistamaan polttoaineen etanolipitoisuuden ja säätämään auton sytytys- ja polttoainejärjestelmät kulloinkin käytettävää polttoainetta vastaavaksi. Näiden autojen polttoainejärjestelmät on valmistettu materiaaleista, jotka sietävät korkeaseosetanolia. Flexifuel-ominaisuus käy ilmi auton asiakirjoista. Epäselvissä tapauksissa asiaa voi tiedustella merkkiä edustavista autoliikkeistä tai merkin maahantuojalta.

Tavanomaista dieselpolttoainetta, jota ei ole erityisesti merkitty, voi käyttää kaikissa dieselautoissa. Jos dieselpolttoaine on merkitty erityisen paljon (yli 7 %) esterityyppistä biodieseliä (FAME) sisältäväksi, on soveltuvuus tarkistettava ensisijassa auton asiakirjoista ja epäselvissä tapauksissa automerkkiä edustavista autoliikkeistä tai automerkin maahantuojalta. Tällaisen dieselpolttoaineen jakelumittarit merkitään erikseen.

E10-bensiinin soveltuvuus henkilöautoihin

Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä