E10-bensiinin soveltuvuus henkilöautoihin
On huomattava, että bensiinin soveltuvuus autoon määräytyy sekä oktaaniluvun että etanolipitoisuuden mukaan. Auton oktaanivaatimuksen on täytyttävä eikä etanolipitoisuus saa ylittää soveltuvuusrajaa.

Uudet henkilöautot

Bensiinilaatu 95E10 soveltuu kaikkiin uusiin Suomessa myytäviin henkilöautomalleihin vuodesta 2012 alkaen edellyttäen, että auton oktaanivaatimus on enintään 95. Tiedon oktaanivaatimuksesta saa auton käyttöohjeesta tai automerkkiä edustavasta autoliikkeestä.


E10 soveltuvuus henkilöautoihin 09_04_2018 (pdf) (85.9 KB) (autolista julkaistiin ensimmäisen kerran 26.05.2010, oheinen PDF-tiedosto on päivitetty 09.04.2018 Alfa Romeon tietojen osalta.)

©2010-2018 Autotuojat ja -teollisuus ry
Julkaisun osittainenkin kopiointi ilman tekijänoikeudenhaltijan lupaa on kielletty.

Oheiseen soveltuvuusluetteloon on koottu tietoja enintään 10 tilavuusprosenttia etanolia sisältävän E10-bensiinin soveltuvuudesta automalleihin. Tiedot on saatu Autotuojat ry:n jäsenyrityksiltä ja ne koskevat näiden yritysten Suomeen tuomia malleja.

Luettelossa mainitaan ne mallit, joihin E10:n tiedetään soveltuvan jatkuvasti käytettynä. Edellytyksenä E10:n soveltuvuudelle autoyksilöön on aina, että polttoainejärjestelmän kaikki osat ovat laadultaan alkuperäistä vastaavia.

Kaikista maamme autokannassa olevista automalleista ei ole tietoa E10-bensiinin soveltuvuudesta, esimerkkinä vanhat jo tuotannosta poistuneet mallit. Näiden mallien kohdalla on ohjeena, että E10-bensiiniä ei tule käyttää. Sama ohje koskee luonnollisesti myös niitä autoja, joiden kohdalla E10:n soveltumattomuus on mainittu.

Jos E10-soveltuvuusluettelosta ei löydy kuluttajalla olevaa yksilöä, on käännyttävä automerkkiä edustavan vähittäismyyjäliikkeen tai maahantuojan puoleen.

Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä